S’aprova per unanimitat el projecte integral d’eficiència energètica i descarbonització del Reus Deportiu

Els socis del Reus Deportiu han aprovat per unanimitat el projecte integral d’eficiència energètica i descarbonització presentat per la junta directiva en l’Assemblea Extraordinària celebrada aquest dijous.

El pla estratègic, basat en l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible (Nacions Unides 2015), i format per tres fases, servirà per aconseguir el 100% d’independència energètica l’any 2024. Es tracta d’una solució sostenible amb el medi ambient i econòmicament, que servirà per combatre l’increment constant del preu de l’electricitat i el gas, i substituir aquest darrer amb l´ús de l’energia solar fotovoltaica i el seu emmagatzematge amb hidrogen. Alhora, l’actuació, permetrà renovar i millorar unes instal·lacions envellides. El projecte té una inversió d’uns 4.310.821 € i optarà a unes subvencions entorn dels 2.105.750€. Tenint en compte les subvencions, es té previst amortitzar-ho en 4,72 anys. L’entitat no augmentarà les quotes als socis per fer realitat el projecte.

Es tracta també d’una iniciativa de caràcter social. El Reus Deportiu vol fer partícips als socis en l’actual transició energètica amb una clara aposta per la democratització de l’energia, amb una reducció de la petjada de CO₂ i un ús racional de l’aigua. En aquesta línia, el club crearà una comunitat energètica entre els socis que hi vulguin prendre part.

Entre les infraestructures pressupostades es troben punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; bomba de calor d’alta temperatura (80°C) ; climatització d’última generació; instal·lació de llums LED; o nous sistemes de filtratge d’aigua de piscines.