Signem l’acord per iniciar les reformes del projecte integral d’eficiència energètica
Properament, començarà l’execució del projecte integral d’eficiència energètica i descarbonització del Reus Deportiu, aprovat pels socis en Assemblea General Extraordinària celebrada el 27 de gener de 2022. Aquest dimecres s’ha oficialitzat l’acord amb la presència de la presidenta de l’entitat, Mònica Balsells; el director general de Sorigue, José Ramon Tiemblo; el director d’Energia de Sorigué, Ignasi Clariana i el director tècnic d’Ecotelia Servicios Energeticos, Jorge García.
La primera intervenció, xifrada en una inversió que gira al voltant d’1,5 MEUR consistirà en diverses accions com retirar el sostre d’amiant del Palau d’Esports i adequar l’espai per col·locar les plaques fotovoltaiques que permetran reduir l’ús de l’electricitat i el gas, i d’aquesta manera, combatre l’elevat preu d’aquests recursos. No només s’hi instal·laran plaques solars al sostre del pavelló, sinó que a gairebé totes les cobertes de les instal·lacions del complex del carrer Gaudí. També es canviaran les deshumectadores de les piscines i es canviarà tota la il·luminació a led.
“És un dia molt important per nosaltres i per la ciutat per tirar endavant un projecte com aquest, avui comença una nova era amb un projecte d’aquestes dimensions. Podrem dir que el Reus Deportiu és un club verd. Esperem que aquest sigui un projecte de referència a Catalunya i a l’estat”, ha manifestat la presidenta de la nostra entitat, Mònica Balsells.
Primera fase i termini d’execució
Des d’Ecotelia es preveu un període d’entre tres i quatre mesos per finalitzar la primera fase d’execució. “S’instal·laran 2.000 panells d’última generació que permetran estalviar al voltant de 500 tones de CO₂, ha destacat el director tècnic d’Ecotelia Jorge García. Aquestes es repartiran entre cinc cobertes.
Per la seva banda, el director d’Energia de Sorigué, Ignasi Clariana ha subratllat que “l’aposta del Reus Deportiu és molt valenta. No només generarem energia renovable, sinó que es treballarà en eficiència energètica, és a dir, consumir menys i estalviar. Els mateixos estalvis energètics serviran per finançar el projecte, aquesta és la clau”.
Segona i tercera fase
Un cop s’hagi finalitzat la primera fase del projecte s’encararà la segona fase, el qual l’objectiu primordial és retirar completament el gas de les instal·lacions. Se substituirà per energia aerotèrmica. Aquesta segona intervenció tindrà una inversió d’uns 600.000 euros.
La tercera fase del projecte, relacionada en crear una comunitat energètica per poder utilitzar tota l’energia autocreada i emmagatzemada està encara per definir. L’objectiu d’aquestes accions és aconseguir el 100% d’independència energètica l’any 2024.