El segon equip masculí d’hoquei patins tornarà a competir a la Nacional Catalana onze anys després

Foto: Juanjo Vinya

L’entrenador Ramon Margalef assegura que tot i l’ascens, “el bloc seguirà sent el mateix amb els jugadors de la base i amb la mateixa idea de joc”

El passat 20 de juny, a Juneda,  el Reus Deportiu B va aconseguir un meritós ascens a la màxima categoria de l’hoquei català, la Nacional Catalana. Somniat retorn onze anys després. Ho va aconseguir després de guanyar els dos partits de la promoció d’ascens contra el Cassanenc i el Roda de Ter. A la lliga, només va perdre un sol partit, contra l’Igualada, que el va privar de l’ascens directe, en detriment dels arlequinats.

“No era una obligació, però tot el grup som competitius i sempre volem guanyar i ascendir. Som el Reus Deportiu i ens marquem ser al més amunt possible”, ha manifestat el tècnic de l’equip, Ramon Margalef en declaracions al club. L’exitós ascens s’ha aconseguit amb jugadors formats a la pedrera.

Margalef detalla que el segon equip no fitxa jugadors i que un “80% són juniors”. “Ho fem perquè aquests comencin a jugar amb un equip sènior i estiguin més preparats posteriorment”. A més, subratlla que “uns quants júniors tenen participació amb el primer equip. Aquest passat curs ha estat el cas de Diego Rojas, Xavi Fernández, Pol Cabré i Gerard De Sivatte.  Amb el filial, gaudeixen de més minuts i acaben de formar-se”. El tècnic riudomenc és també coordinador de l’hoquei base i segon entrenador del primer equip, per tant, plasma les idees de joc del tècnic Jordi Garcia.

Aquest projecte formador i guanyador es va iniciar dos anys enrere. Antigament al Primer Catalana bàsicament estava format per júniors que fitxaves d’altres equips i que s’utilitzaven pel Primera Catalana. “Vam decidir canviar l’estratègia amb una clara aposta pels jugadors de la casa i així, homogeneïtzar el model de joc del primer equip”, explica el formador.

EL BLOC I L’ESTIL ES MANTINDRÀ A LA NACIONAL CATALANA

El retorn a la Nacional Catalana es preveu difícil. “Sabem que ens seguirem trobant equips amb jugadors més veterans i durs, però també amb més qualitat, per tant, serà una lliga complicada”. La mà dreta de Jordi Garcia té clar que els seus jugadors no perdran l’essència: “Juguem contra qui juguem sempre ho farem amb el nostre joc: una pressió alta i un sistema ofensiu marcat”.

El tècnic creu que s’ha de mantenir el mateix bloc. El porter Xavi Fernández ha fitxat per al RC Jolaseta basc d’OK Plata, la segona categoria nacional. L’equip reincorporarà dos jugadors formats al club, Pau Pellicer i Roger Chavalés, que al mercat d’hivern van ser cedits al CP Areces, també d’OK Plata. Margalef manifesta que aquest any “els fa molta il·lusió jugar amb el Reus a Nacional Catalana”.

Margalef, a més, fa un balanç positiu de la darrera temporada.  Celebra el gran paper dels equips d’hoquei base. Destaca que l’infantil; el juvenil; el júnior es van classificar als Campionats de Catalunya.