Aquest dimarts 12 d’octubre es commemora el 44è aniversari de la inauguració del Camp Nou reusenc

Fou construït per Salvador Batlle, qui era vicepresident del Reus Deportiu

El Camp Nou Municipal de Reus es va inaugurar 44 anys enrere. Va ser el 12 d’octubre de 1977 amb un partit entre el Reus Deportiu i el FC Barcelona de Reixach i Neskens.

La junta directiva encapçalada per Salvador Batlle, qui era vicepresident del Reus Deportiu emprenia un nou projecte de ciutat. Havia esdevingut president del CF Reus Deportiu arran d’una reunió d’urgència entre qui era el president de l’entitat, Josep Jubany i la Jove Cambra de Reus, formada per emprenedors. Jubany havia exposat que el club de futbol necessitava finançament per a sobreviure. És llavors quan Batlle va decidir agafar el rumb de l’equip de futbol que estava a la Preferent i a un pas de la Primera Regional. El grup directiu el formaven Muntades; Llevat; Marsal, Travé; Suarez; Cabré; Basora; Masquef; Papiol; Font; Balaña; Vila; Cruz; Olivé; Herranz; Nomdedeu; Prats; Salvadó; Madurell.

Amb la construcció del Camp Nou del CF Reus Deportiu el polígon Agro Reus va convertir-se en un gran aparador comercial. Centenars d’empreses van arrelar-s’hi.

Tot i que el CF Reus Deportiu va ser una escissió del Reus Deportiu des de l’any 1951, encara mantenia certs vincles. Els estatuts marcaven que qui era president d’una entitat, es convertia automàticament en vicepresident de l’altra. Una relació que va finalitzar amb la creació de la SAE futbolística.