Nil Viña i Guillem Jansà, del juvenil, a punt de disputar l’Europeu sub-17 d’hoquei amb la selecció espanyola

Es disputa a Paredes (Portugal) a partir del 7 fins a l’11 de setembre

El porter Nil Viña i el jugador Guillem Jansà es troben concentrats a Paredes (Portugal) amb la selecció sub-17 espanyola per a disputar l’Europeu d’hoquei patins, que tindrà lloc del 7 a l’11 de setembre. Tots dos formen part del Juvenil A del Reus Deportiu Virginias, entrenats per Andreu Ribas.

FORMAT DE COMPETICIÓ I CONVOCATÒRIA

La competició consta d’una lliga entre les seleccions de França; Anglaterra, Andorra; Itàlia; Portugal i Espanya. Qui sumi més punts s’endurà l’or.

Per a Viña, la convocatòria “suposa una gran alegria veure com el treball fet fins ara té una recompensa. Ho veia molt complicat, ja que a la nostra categoria hi ha un gran nivell de porters i al final només podien anar-hi tres”, detalla. Hi serà juntament el porter del Barça i el Mollerussa.

Jansà opina que “és increïble ser a l’europeu amb la selecció espanyola i jugar contra els millors esportistes del continent”. “No m’ho esperava, i quan m’ho van dir va ser moment molt bonic”.

Respecte al format de la competició els dos jugadors tenen posicions diferenciades. A Viña li sembla “interessant poder jugar contra totes les seleccions i que recompensarà l’equip més regular”. Afegeix que els pot anar bé, ja que hi van amb un jugador i un porter més que altres seleccions i en un torneig amb tants partits seguits “pot ser clau”.

“Personalment m’agradaria més un format diferent amb eliminatòries, però la lligueta l’afrontarem amb la mateixa il·lusió per guanyar el campionat”, apunta Jansà.

L’OR, OPCIÓ REAL

El combinat nacional s’ha preparat per a la cita les darreres sis setmanes amb dobles sessions d’entrenament “per arribar amb les millors condicions a la competició”. Hi ha bones sensacions abans del tret de sortida. Tots dos coincideixen que el seu bloc juntament amb Itàlia i Portugal, són els favorits per alçar l’or.