El Reus Deportiu posa en marxa la instal·lació de plaques fotovoltaiques

El Reus Deportiu va dur a terme el passat 23 de gener la inauguració formal del sistema de plaques fotovoltaiques a les seves instal·lacions del carrer Gaudí de Reus. El Club fa un nou i important pas per a convertir-se en un club pràcticament autosuficient, ajudant a la descarbonització i promovent l’eficiència energètica.

El 4 de gener del 2024 la junta directiva del Club reusenc va participar en la posada en marxa d’un sistema que disposarà de tota la potència instal·lada -de 990 kWp- a partir de la present setmana. El dia esmentat, el 4 de gener, es van activar els inversors que reben l’energia de les plaques i la converteixen en energía elèctrica convencional.

Així mateix, després de fer totes les proves de control corresponents, també es van engegar la majoria de circuits i comandaments elèctrics vinculats a les plaques instal·lades.

El soci, partícep

El Club ha instal·lat un monitor de TV al hall de les instal·lacions del carrer Gaudí perquè el soci del Reus Deportiu pugui seguir amb tota mena de detall el funcionament i l’eficiència de les plaques.

Al monitor, així mateix, s’hi indica l’energia fotovoltaica produïda, la consumida, la que es necessita i la que s’aboca a la xarxa elèctrica externa.

Amb la implementació del sistema de plaques fotovoltaiques, de la mà de l’empresa Ecotelia, el Club fa una passa més en el context d’energia verda que s’ha promogut al llarg d’aquests darrers anys.

L’autosuficiència del Club serà progressiva i, així mateix, la institució recorda als seus socis que cal continuar fent un ús responsable de l’energia.

Cal destacar que el Reus Deportiu, sota la direcció de Mònica Balcells, té agendades noves accions per a convertir les instal·lacions en un espai pràcticament
autosuficient.

La presidenta de l’entitat, Mònica Balsells, explica que la instal·lació de les plaques és “un pas molt important per al Club”.

Així mateix, el vicepresident de l’Àrea Tecnològica, d’Infraestructures i Manteniment, Toni Ferré, assegura que la implementació del sistema de plaques solar representa una “gran alegria” per al conjunt del Club. “És una passa més en aquest context d’energia verda en el qual estem treballant”, explica.