Aquest dijous 21 de novembre es va celebrar al Palau Bofarull la 38a festa del Patinatge de la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana de Patinatge. 

En ella es van repartir reconeixements als esportistes o equips més destacats de les dues temporades anteriors de la província de Tarragona. El Reus Deportiu va comptar amb una gran nombre de reconeixements:

En patinatge, reconeixements pel Grup Xou Juvenil pels dos últims campionats d’Europa i al Grup Xou Gran per la trajectòria de les últimes dues temporades, on a banda de guanyar medalles a Catalunya i Espanya han disputat dos mundials. En individual, reconeixement a Pau Garcia, Sergio Canales, Lídia Pujol, Nàdia Iglesias i Arnau Albiol per l’excel·lent temporada passada.

En hoquei també hi va haver reconeixements, en aquest cas per l’equip aleví roig-i-negre, que la temporada passada assolia la 2a posició als Campionats de Catalunya i 3a als d’Espanya, classificant-se així per l’Eurockey, que es va disputar durant aquest mes a Vilanova.

Sergio Canales es va proclamar aquest passat 7 de setembre Campió d’Europa de Patinatge en el campionat europeu que es va celebrar a Itàlia. 

Temporada brillant de Canales, que enllaça aquest campionat europeu amb el bronze aconseguit als WRG de Barcelona. 

Gran temporada la del patinador roig-i-negre Sergio Canales. Després del bronze mundial que aconseguia el passat mes de juliol a Barcelona, el madrileny s’ha fet amb l’or europeu després d’un excel·lent campionat.

Ja des del programa curt, on va quedar primer, es va veure que Canales era el candidat a endur-se la medalla a casa. En el llarg se certificaria la bona nova, i el Reus acumula una nova medalla en una grandiosa temporada pel que fa al patinatge reusenc.

 

La secció de patinatge del Reus Deportiu comença una nova etapa amb el repte de seguir sent un dels clubs amb més prestigi a nivell internacional. 

Amb una base que puja forta i entrenadores i entrenadors de primer nivell el club afronta una nova etapa després dels World Roller Games de Barcelona. 

Els World Roller Games de Barcelona, celebrats la primera quinzena d’aquest passat mes de juliol, era una fita amb un abans i un després. Era per moltes patinadores i patinadors l’última competició que disputaven. Un mundial a Barcelona, a casa, davant de familiars i amics era un moment perfecte per finalitzar una carrera en un esport molt sacrificat, que malgrat ser amateur precisa d’una dedicació gairebé professional.

Però això continua, i durant aquests dies el patinatge del Reus Deportiu torna a iniciar l’activitat, això sí, amb molts canvis sobretot a nivell de grups xou. A falta d’acabar de formar els grups, moltes integrants del Grup Xou Júnior tri-campió d’Europa faran un pas endavant per defensar l’escut roig-i-negre al Grup Xou Gran. La base del Reus és àmplia i es confia plenament en la capacitat d’aquestes patinadores per poder competir al màxim nivell. L’objectiu, brillar als World Roller Games d’Argentina de 2021.

Entrenadors de primer nivell per una base de primer nivell 

El Reus Deportiu compta amb un elenc d’entrenadors de primeríssim nivell per als seus equips, amb Laura Sànchez i Òscar Molins al capdavant de l’individual i Montse Fornós i Xavi López en l’apartat de grups xou.

Laura Sànchez i Òscar Molins, que estaran al capdavant de les patinadores i patinadors individuals, tenen una dilatada trajectòria com a patinadors i també com a entrenadors, amb incomptables medalles a les seves vitrines. Estaran acompanyats per Elena Romo, Carol Ortuño, Joan Arqués, Gisela Artigau, Natàlia Garcia i Sergio Canales. Laura Sànchez també es farà càrrec del Grup Xou Júnior, amb Xavi López com a coreògraf.

Xavi López està considerat un dels millors coreògrafs del món, amb també un gran nombre de medalles aconseguides tan a nivell d’Espanya com a Itàlia o el Brasil. Acompanyarà com a coreògraf a Laura Sànchez al Xou Júnior i a la nova enternadora del Grup Xou Gran, Montse Fornós, patinadora i entrenadora amb sobrada experiència – i medalles- en diverses categories de xou.

Entre Òscar Molins, Laura Sànchez, Xavi López i Montse Fornós sumen aquesta quantitat de medalles en Campionats Nacionals, Europeus i Mundials:

 

 

Dia especial el passat dissabte 13 de juliol per a Sergio Canales. Després de 6 participacions als mundials, el patinador roig-i-negre aconseguia pujar al podi en la màxima categoria.

Canales aconseguia un bronze més que disputat, amb patinadors de gran nivell competint per una posició. Després de quedar 2n en el programa curt estava permès somniar amb la medalla, però quedava tot el disc llarg per demostrar-ho.

Completarien el podi en primera posició Luca Lucaroni i Pere Marsinyach.

Per la seva banda, Nadia Iglesias quedaria en 12a posició del món en la categoria sènior femenina. 16a en el disc curt, Iglesias va remuntar fins a 4 posicions en el llarg.

Ho ha tornat a fer. El patinador roig-i-negre Pau Garcia va tocar el cel en convertir-se per segon any consecutiu en campió del món en categoria júnior als World Roller Games.

Garcia començava de la millor manera possible la lluita per la revàlida del títol que aconseguia l’any passat a França. Aconseguia la primera plaça del disc curt el passat divendres 5 de juliol al Club Sant Jordi, la qual cosa li donava una lleugera avantatge per encarar el llarg.

En el programa llarg, amb una graderia entregada, Garcia emocionava públic i jutges amb una actuació memorable que finalitzava amb una tronadora ovació que el consolidava com a bicampió del món en categoria júnior.

Lídia Pujol, setena 

Lídia Pujol s’estrenava a un mundial júnior en aquests World Roller Games de Barcelona, i ho feia amb una molt meritòria setena plaça. La patinadora, també dirigida per Òscar Molins a l’igual que Garcia, tindria un parell d’errors durant el programa curt que la deixarien fora de la lluita per les medalles.

Tot i això, Pujol es refaria amb fermesa durant el programa llarg per remuntar ni més ni menys que 6 posicions per finalitzar en 7a posició.

Aquest dijous 11 de juliol arrenca la competició sènior amb la presència dels roig-i-negres Sergio Canales i Nàdia Iglesias amb el programa curt.