Després de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans el Reus Deportiu, com a entitat centenària esportiva i també social a Catalunya, vol expressar el següent:

Com a club esportiu estem més que acostumats a la confrontació. Es podria dir que la confrontació és un dels nostres principals motors, ja sigui contra altres equips i rivals o contra un mateix en l’esperit de superació personal en la pràctica de l’esport. Des del Reus Deportiu sempre hem defensat que aquesta confrontació sigui el més honesta, justa i respectuosa possible.

Avui no veiem en aquesta sentència ni l’honestedat, ni la justícia, ni el respecte pròpies d’institucions judicials i democràtiques. És per això que volem instar tots els representants polítics a resoldre dins aquests valors una situació que ens empobreix com a societat.

Finalment, i sent conscients de la més que probable pluralitat d’opinions dels seus socis i sòcies respecte la sentència del Tribunal Suprem d’aquest dilluns 14 d’octubre, vol expressar tot el suport, escalf i solidaritat als presos polítics i les seves famílies.

Aquest proper divendres 4 d’octubre a les 9:15h es realitzarà al Reus Deportiu una masterclass de presentació de les noves coreografies d’Aquadynamic. Com saben, les coreografies de les classes dirigides que ofereix el Reus Deportiu es van canviant cada temps per tal de fer-les més dinàmiques i divertides pels usuaris i usuaries tan de piscines com de gimnàs.

Alberto Porcel, instructor Les Mills, serà l’encarregat d’ensenyar-nos en primícia la nova coreografia a les piscines del Reus Deportiu. No us perdeu l’oportunitat d’assistir a una classe amb un dels monitors que preparen i dissenyen les coreografies!

Per a més informació sobre què és l’Aquadynamic: www.aquadynamic.es/

Ambdues entitats segueixen fermes en el compromís de promocionar l’hoquei base al territori.

Joan Salvat, capità del club roig-i-negre, va estar present amb la Supercopa d’Espanya a la signatura del conveni.  

Reus Deportiu i BBVA han renovat un any més l’acord de col·laboració que els uneix en el foment de l’esport base. La presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, i el director del Centre de Banca de Clients de Reus de BBVA, Albert Roca, han signat el conveni que tindrà vigència durant un any. Amb aquesta renovació, l’entitat bancària continuarà com un dels màxims patrocinadors de l’entitat roig-i-negra.

La col·laboració entre ambdues entitats es veurà traduïda en un important mecenatge que tindrà com a esdeveniment principal el Torneig Internacional d’Hoquei Base del Reus Deportiu, que va celebrar tot just fa unes setmanes la seva 20a edició. BBVA seguirà al capdavant de la promoció d’un torneig que en la seva 21a edició buscarà seguir sent un referent dins el món de l’hoquei formatiu, amb la participació de més de cinc-cents nens i nenes d’arreu de Catalunya, Espanya i Europa.

A més a més, BBVA dinamitza juntament al Reus Deportiu el Concurs de Dibuix entre totes les escoles de Reus que servirà per escollir la imatge d’aquesta 21a edició del Torneig Internacional. D’aquesta manera, BBVA posa un èmfasi especial per fomentar entre els joves la cultura de l’esforç i la superació, valors molt vinculats a l’entitat.

I qui millor per representar l’hoquei a Reus que el capità del primer equip roig-i-negre, el reusenc Joan Salvat. Un referent i mirall pels joves de la base, que aspiren, com ha aconseguit el Joan aquest any amb la Supercopa, a aixecar títols amb el club de la seva ciutat. Precisament Salvat va participar en més moltíssimes edicions del Torneig Internacional d’Hoquei Base, juntament amb la majoria dels seus companys de vestuari.

Aquest conveni insta també a ambdues entitats a buscar nous projectes per tal de dinamitzar l’esport base a la ciutat de Reus. El compromís de l’entitat amb el territori és un dels pilars d’aquest acord de col·laboració. L’entitat financera ha realitzat una forta aposta a la demarcació mantenint el vincle especial que les uneix. L’històric arrelament a la província és latent al dia a dia, tant pel servei financer com pel compromís amb les entitats del territori, apostant per l’impuls d’esdeveniments culturals, esportius i populars que contribueixen a potenciar i promocionar del territori.

Per 4t any consecutiu el Reus Deportiu i el Centre de Lectura celebren l’inici d’un nou curs a les seves seccions i escoles, i ho fan de manera conjunta per celebrar el conveni entre ambdues entitats.

Aquest divendres 27 de setembre a les 19h tindrà lloc, a la Plaça del Mercadal, un acte inclòs dins la Festa Major de Misericòrdia: MENS SANA IN CORPORE SANO. Un tastet de les diverses propostes culturals i esportives que duen a terme les dues entitats: dansa, bàsquet, excursionisme, art, escacs, música, judo…

L’any anterior es va realitzar un Lip-dub de la cançó “Tots som de Reus” d’Ariel Santamaria amb una coreografia en directe al mig de la Plaça Mercadal.

El Judo és un esport que aporta molts beneficis tan a nivell mental com a nivell físic. No és casualitat que sigui un esport recomanat per la UNESCO.

A nivell físic és una activitat que treballa amb tots els grups musculars, a banda de millorar la velocitat, la resistència, la força i més. A nivell mental, el Judo ensenya disciplina, autocontrol, companyerisme i respecte pels rivals.

Un esport especialment recomanat pels més petits i petites, ja que també aporta una gran millora en psicomotricitat.

Al Reus Deportiu podràs provar el judo de forma gratuïta durant les dues últimes setmanes de setembre en els següents horaris:

  • Dimarts 17 i 24 i dijous 19 i 26 de setembre:
  • De 17:30 a 18:45 de 3 a 10 anys
  • De 18:45 a 20:00 de 11 a 16 anys

Si encara no us hem convençut, aquest vídeo segur que ho farà:

 

El Reus Deportiu, juntament amb la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, ha realitzat aquest dijous 5 de setembre una donació a la Vall d’Hebron Research Institute de tots els diners recaptats durant el Joan Petit Reus.  

El donatiu del Reus, a falta encara de tancar l’any, serà de 50.000 euros, una xifra que ha superat totes les espectatives i que encara pot créixer més.

Mai s’és prou solidari. Però si hi hagués un sostre, Reus de ben segur que hi està ben a prop. La xifra de diners recaptada enguany arriba ja als 50.000 euros. I encara falten actes, com per exemple l’acció solidària que comença aquest dijous mateix juntament amb la Unió de Botiguers, on el gegantó del Joan Petit visitarà fins a finals d’any els 32 establiments associats.

En l’acte d’aquest dijous 5 de setembre una delegació del Reus Deportiu, encapçalada pel vicepresident i coordinador del Joan Petit Reus, Jordi Salvadó, ha fet l’entrega juntament amb els patrons de la Fundació Joan Petit de 60.000 euros (cinquanta-mil del Reus i deu-mil de la Fundació) recaptats fins al moment a la Vall d’Herbon Research Institute. Aquests diners es dedicaran íntegrament a la investigació contra el càncer infantil.

Des del Reus Deportiu no tenim més que paraules d’agraïment i reconeixement a tothom que ha col·laborat i ha aportat el seu granet d’arena, i especialment a totes i tots aquells voluntaris i entitats que han estat durant mesos al peu del canó per aconseguir aquesta recaptació que ha superat les expectatives més optimistes.

Malgrat això, i com s’explicava abans, el #JoanPetitReus encara no s’ha acabat, i aquesta xifra encara pot créixer més. Des d’avui mateix i fins a finals d’any, el Gegantó del Joan Petit recorrerà aquests 32 establiments de la Unió de Botiguers juntament amb l’urna solidària, on podreu fer una donació per la causa. Així doncs, reusenques i reusencs, això no s’ha acabat! Aprofiteu per fer les últimes donacions solidàries i, de pas, feu-vos un selfie amb el Gegantó per pujar-lo a les xarxes socials amb el hastag #JoanPetitReus.

Aquest és el llistat d’establiments i dates on podreu trobar el Gegantó:

El 20è Torneig Internacional d’Hoquei Patins del Reus Deportiu arrenca aquest divendres 6 de setembre fins el diumenge 8. 

Aproximadament 500 jugadors i jugadores passaran per les instal·lacions del Reus per gaudir d’un intens cap de setmana d’hoquei. 

20 edicions ja de Torneig Internacional d’Hoquei Patins al Reus Deportiu. 20 edicions d’un dels tornejos base d’hoquei patins amb més prestigi i participants. Aquest divendres 6 de setembre al migdia donarà inici a un torneig que, a més d’equips d’arreu de Catalunya, també comptarà amb la participació del Follonica italià.

Així doncs, comencen tres dies frenètics d’hoquei a tothora. I perquè tot vagi com una seda el Reus Deportiu compta amb un exèrcit de pares i mares voluntàries que fan que aquest torneig funcioni a la perfecció. Gràcies a la seva col·laboració aquest Torneig Internacional d’Hoquei segueix essent una realitat.

I també com cada any, el cartell i la samarreta oficial d’aquest torneig es dissenya a partir del guanyador o guanyadora d’un concurs de dibuix entre les escoles de Reus. En aquesta ocasió la guanyadora va ser Mireia Manzano, de l’escola Joan Rebull.

Ja fa diverses temporades que aquest torneig compta amb la col·laboració de BBVA en el seu compromís amb el territori del Camp de Tarragona, les seves entitats i la seva gent. L’entitat financera, hi dona suport ja que troba que el Torneig embranca amb valors fonamentals intrínsecs a l’esport base, com són el treball en equip, l’esperit de superació i el foment del talent. Valors que tant BBVA com el Reus Deportiu comparteixen i que es volen posar de relleu en aquesta iniciativa que fomenta l’esport entre els joves des de fa ja 20 edicions.

Aquests son els horaris del 20è Torneig Internacional:

 

 

Els passats dies 17 i 18 de juliol es va celebrar a Parets del Vallès el Campionat d’Espanya Cadet i Juvenil amb presència de patinadores reusenques en la categoria juvenil femení.

Andrea Corral seria la millor patinadora roig-i-negre en el programa curt aconseguint la 7a posició. Cristina Martín va finalitzar el disc en 13a posició, seguida de prop per Júlia González, 16a. Aina Polo es quedaria a les portes de realitzar el programa llarg, a una posició del límit de vint-i-dos patinadores.

En el programa llarg, celebrat el dissabte 18 de juliol, Andrea Corral mantindria una molt meritòria 7a plaça en la classificació final. Júlia González retallaria posicions, cinc en total, per pujar de la 16a plaça a la 11a. Finalment, Cristina Martín finalitzaria la competició en 17a posició.

El Reus Deportiu ha celebrat aquest dijous 18 de juliol una Assemblea Extraordinària on la Junta Directiva ha informat sobre tres temes del futur immediat del club amb la presència d’uns 70 socis i sòcies de l’entitat.  

Les tres qüestions, que es van avançar en l’Assemblea General Ordinària celebrada a finals de l’any 2018, eren l’estudi i elecció d’una empresa auditora pel club, la gestió de les instal·lacions del tennis i pàdel del Reus Deportiu i l’eliminació de la quota d’esportista.

Pel que fa a l’empresa auditora, després d’estudiar diverses opcions la Junta Directiva s’ha decidit per mantenir Roig i Llevat, l’empresa que ha auditat els comptes del Reus en els últims anys degut que era l’oferta més competitiva i que més confiança generava als dirigents roig-i-negres. Aquesta decisió s’ha aprovat per unanimitat pels membres de l’Assemblea Extraordinària.

Pel que fa a la gestió de les instal·lacions del Tennis i Pàdel del Reus Deportiu, la Junta Directiva ha explicat les dificultats pels quals travessa actualment aquesta instal·lació i el fet que si no hi ha un canvi i una inversió important pot ser un llastre pel club. Així doncs, s’ha expressat la intenció de buscar solucions, essent la més probable el cessió de la gestió a inversors externs.

Aquesta opció és la preferida per la Junta Directiva, doncs les instal·lacions seguirien essent propietat del Reus Deportiu i es cobraria un lloguer per la cessió. Aquesta cessió haurà d’anar acompanyada necessàriament d’una inversió inicial per tal de rehabilitar les instal·lacions, inversió que actualment el Reus Deportiu no pot assumir. En cas d’arribar a un acord amb inversors, el Reus Deportiu té previst separar la quota de soci de la quota del Tennis i Pàdel per tal de fer més econòmica l’oferta per als usuaris de les instal·lacions del tennis i pàdel i per als nous inversors.

Finalment, pel que fa a la quota d’esportista, s’ha decidit suprimir-la de cara a la temporada 2020/21. És a dir, els i les esportistes que iniciaran la competició en poques setmanes seguiran tenint aquesta quota. Una vegada arribat l’inici de la 2020/21, els esportistes de l’entitat passaran a pagar la quota de soci o sòcia que els pertoqui segons edat.

Dia especial el passat dissabte 13 de juliol per a Sergio Canales. Després de 6 participacions als mundials, el patinador roig-i-negre aconseguia pujar al podi en la màxima categoria.

Canales aconseguia un bronze més que disputat, amb patinadors de gran nivell competint per una posició. Després de quedar 2n en el programa curt estava permès somniar amb la medalla, però quedava tot el disc llarg per demostrar-ho.

Completarien el podi en primera posició Luca Lucaroni i Pere Marsinyach.

Per la seva banda, Nadia Iglesias quedaria en 12a posició del món en la categoria sènior femenina. 16a en el disc curt, Iglesias va remuntar fins a 4 posicions en el llarg.