L’exercici físic és salut. Quan parlem d’exercici físic ens referim a qualsevol activitat física que millori i mantingui l’actitud física, la salut i el benestar de la persona. Des de la persona que es prepara per un triatló o prepara les probes de bomber fins a aquella que ve a caminar per l’aigua, passant per la gent que ha de fer rehabilitació després d’una lesió o malaltia.

Al Reus Deportiu sempre hem defensat que fem esport, però que també fem salut. Fem salut amb la gent de la tercera edat que venen a les nostres instal·lacions per mantenir-se actius. Fem salut amb les classes terapèutiques, ja sigui a la piscina o al gimnàs. Fem salut amb els grups de tractament i rehabilitació de càncer que ens deriva l’Hospital. Fem salut quan adaptem les nostres instal·lacions per tal que els usuaris amb problemes de mobilitat puguin exercitar-se. Fem salut quan habilitem la pràctica esportiva a grups amb problemes de salut mental. I l’aturada de la pràctica esportiva no només rellenteix l’evolució d’aquesta gent, sinó que pot deteriorar el seu estat.

Els metges recomanen l’activitat física per millorar el sistema immunològic i la salut en general. Però també la salut mental. En una situació com en la que ens trobem, considerem que és encara més essencial el poder practicar exercici físic.

El nostre club ho ha posat tot i més per tal d’habilitar les instal·lacions esportives amb les màximes garanties de seguretat i higiene. Hem insistit molt per tal que els socis i sòcies de l’entitat estiguin i se sentin segurs durant la pràctica de l’activitat física. La responsabilitat de plantejar les mesures és nostra i la d’assumir-les és dels usuaris, i en el nostre cas estem orgullosos de la feina feta per uns i pels altres.

És per això que volem demanar que es reconsideri l’activitat física com quelcom essencial i que ens deixin tornar a fer salut el més aviat possible. Ho necessitem.