Respecte a la no participació del Reus Deportiu Miró a la Lliga Catalana i la repercussió que això ha tingut, el club vol aclarir els motius pels quals s’ha pres aquesta decisió:

  • El motiu principal pel qual el Reus Deportiu Miró ha decidit no formar part de la Lliga Catalana aquesta temporada és per qüestions de seguretat respecte a la Covid-19.
  • El Reus és un club amb múltiples serveis, seccions, instal·lacions i un centenar de treballadors, que deu la seva activitat als socis i sòcies de l’entitat. La participació del primer equip d’hoquei a la Lliga Catalana podria posar en risc el normal funcionament del club, i és per això que s’ha cregut pertinent no formar part d’aquesta competició.
  • Ara com ara el club no es veu capacitat per obrir el Palau d’Esports al públic amb les màximes condicions de seguretat, malgrat les restriccions que s’indiquen, ja que els possibles contagis derivats d’un partit d’hoquei posarien en risc tota l’activitat del club.
  • No es vol insinuar, amb això, que la resta d’equips o l’organització no estiguin garantint la seguretat de jugadors, equips tècnics i aficionats a l’hora de celebrar els partits de Lliga Catalana. Tot i això, des del Reus Deportiu hem cregut que el més prudent en les circumstàncies actuals era prioritzar l’activitat del club.
  • La Lliga Catalana, malgrat el prestigi -que celebrem- que ha agafat des de la seva recuperació per part de l’Associació de Clubs i la Federació Catalana, no deix de ser una competició de pretemporada. El fet de no participar a la Lliga Catalana suposa pel Reus Deportiu Miró un alleujament en la planificació esportiva d’una pretemporada del tot atípica.
  • La renúncia del Reus Deportiu Miró a formar part de l’Associació de Clubs d’Hoquei Patins no ha tingut cap influència en la decisió de no participar a la Lliga Catalana.
  • El fet de no disputar aquesta temporada la Lliga Catalana no implica que el Reus Deportiu Miró no la disputi en pròximes edicions ni que deixi de participar en les competicions oficials previstes per aquesta temporada, ans al contrari.
  • Aquesta no és l’única decisió que ha pres el Reus Deportiu en aquest sentit, malgrat que ha sigut la que més repercussió ha tingut. S’han anul·lat i ajornat competicions en altres seccions, com tennis o pàdel, pels mateixos motius i recentment s’han anul·lat totes les activitats grupals al club, des de cursets de natació fins a entrenaments de la base.