La temporada 2018/19 arriba a la seva fi aquest dissabte amb el partit entre el Reus Deportiu Miró i el CP Voltregà. Una temporada marcada pel canvi en la plantilla roig-i-negra i que ens prepara una plantilla que ja ha competit cada partit d’aquesta temporada i ho seguirà fent. Volem repassar alguns dels moments claus de la temporada que s’acaba i explicar què passarà de cara la següent:

Joan Salvat, nou capità per anys 

Joan Salvat assumia a principis de temporada una més que merescuda capitania, doncs afrontava la seva 8a temporada al primer equip. Malgrat la seva joventut (26 anys), el reusenc ja és un referent per l’equip i la ciutat. Aquesta bona notícia va venir acompanyada, uns mesos després, de la renovació per 5 temporades més d’un dels pilars de l’equip roig-i-negre.

Una plantilla amb joventut i experiència 

Jordi Garcia s’ha trobat amb el difícil repte de crear un equip que pogués competir des del primer minut de la temporada. Un equip que barrejava joventut amb incorporacions com Marc Julià o César Carballeira amb veterans com Cristian Rodríguez o Tiago Rafael. Malgrat les nombroses novetats, el Reus no ha canviat la seva senya d’identitat i ha sortit a competir i guanyar cada partit de la temporada.

El Palau d’Esports, un fortí 

Faltant un partit per acabar el curs el Reus Deportiu Miró no ha perdut un partit d’OK Lliga en tota la temporada al Palau d’Esports, i el balanç golejador ha estat de 64 gols a favor per només 35 gols en contra. L’única derrota a casa de la temporada va ser contra el FC Porto -campió de Portugal- en Copa d’Europa per 2 a 4.

Balanç golejador de +49

Gran balanç golejador aquesta temporada dels homes de Jordi Garcia, que han anotat en competició regular un total de 119 gols. Una estadística per sota la temporada anterior, on es van anotar 148 gols en lliga. En canvi l’equip ha rebut molts menys gols que la temporada passada, on en va encaixar 87 pels 70 d’enguany. Marc Julià i Àlex Rodríguez amb 35 i 34 gols respectivament, han sigut els puntals de l’equip en aquest aspecte juntament amb Joan Salvat, que ha anotat 21 gols, malgrat que el capità reusenc no executa la pilota aturada. En aquest aspecte, el Reus és l’equip amb major encert en faltes directes de la competició amb gairebé un 50% d’encert.

Una afició de 10

Volem, des d’aquí, fer un agraïment a l’afició que ens ha acompanyat tan al Palau com a fora. No és casualitat que el Reus no hagi perdut cap partit de lliga a casa a manca d’una jornada, i això és en molta part gràcies a l’afició que ens acompanya cada partit. Esperem que despedir la temporada juntament amb vosaltres aquest dissabte!

Patrocini i solidaritat en l’equipació

Nou patrocini a la samarreta. Una simbiosi clara entre dos entitats històriques de la ciutat de Reus i que ha resultat en Miró al nom del primer equip d’hoquei. Dues entitats implicades amb la ciutat, amb projectes comuns i amb una gran voluntat de créixer. També destacar la continuïtat de la Fundació Bara, de forma totalment gratuïta, a l’equipament del primer equip del Reus.

I la temporada vinent? 

Després de fer balanç de la temporada toca mirar cap a l’any vinent, on es preveu un únic canvi en l’equip, doncs Cristian Rodríguez no seguirà a la disciplina roig-i-negra. Volem agrair des d’aquí l’esforç que ha realitzat el jugador durant tot l’any per estar al peu del canó. Un jugador que de ben segur trobarem a faltar.

D’altra banda, Tiago Rafael seguirà l’any opcional que es va aparaular en el moment del fitxatge i, finalment, Jordi Garcia seguirà al capdavant de l’equip després de dues temporades.

Així doncs, es manté -si no hi ha sorpreses durant l’estiu- pràcticament l’equip que hem vist aquest any amb l’objectiu, com sempre, de sortir a la pista a disputar i guanyar cada partit i fer gaudir l’afició reusenca del millor hoquei patins.